OM OSS

Vägen från gästgiveri, via Karin och Owe Fransson, till det gastronomiska Alvaret.

Vi som idag utvecklar Hotell Borgholm är ett team passionerade servicemänniskor som älskar att ta hand om gäster. Hotell Borgholm vilar på en lång tradition av gastronomi i världsklass. Redan under mitten av 1800-talet drevs gästgiveri i den äldre delen av hotellet ut mot Storgatan.

Gästgiveriet blev Borgholms Stadshotell som 1972 bytte namn till Hotell Borgholm och togs över av Owe Fransson med kompanjon. Vid denna tid var Hotell Borgholm ett av Sveriges främsta nöjescentrum för dans och fest.

I slutet av 70-talet kom Karin Fransson till Öland på semesterresa och det var början på den utveckling som har gjort Hotell Borgholm vida känt för lysande gastronomi med en säregen stil med örtdoftande mat.

Så även idag arbetar vi med matglädje och det kulinariska arvet som inspiration när vi baserar vår gastronomi på Ölands rika utbud av råvaror.

Vi är ett gastronomiskt hotell där hjärtat i verksamheten är sprunget ur det öländska – med kalksten, ask och skinn.
Lika säkert som att orkidéerna blommar på det öländska Alvaret eller att vår fantastiska örtträdgård är fyllt med grönska så inbjuder vi er alla att njuta av vårt hantverk. På vinlistan finns bredd och djup, kända och okända viner från världens alla hörn. I våra nyrenoverade hotellrum av hög standard går det finna detaljer från svenska och internationella formgivare, ofta med kopplingar till Öland

Välkommen hem till oss,
/Teamet på Hotell Borgholm

DET GASTRONOMISKA ALVARET