OWE`S VINKÄLLARE

Det gamla brännvinsmagasinet från mitten av 1800- talet rymmer idag vår vinkällare.
Efter många år av ett hårt jobb, genuint intresse och ett smakfullt selekterande har den tidigare ägaren Owe Fransson byggt upp en prisbelönt vinkällare.

Vi förvaltar nu vidare detta fina arv med genom att utveckla och komplettera vinkällaren så att det även i framtiden kommer utgöra en reseanledning till oss på Hotell Borgholm.

VINLISTA

I vår vinkällare hittar du såväl sällsynta juveler från vinvärldens högadel, som prisvärda kvalitetsviner med enklare stamtavla.
Vi är särskilt stolta över urvalet från Europas klassiska vinregioner.
Från Nya Världen finns ett representativt urval från de bästa producenterna.
Vi har lager av mogna viner i perfekt kondition att dricka nu samtidigt som
vi lagrar de bästa årgångarna för framtida njutning.

WINEWORKSHOP: FREDRIK LINDFORS 1-3 NOVEMBER

Vi har den stora äran att välkommna Fredrik Lindfors, svensk och nordisk mästare och nu senast världsfemma i sommelier VM. Denna vinhelg går i prestigevinernas tecken och vi kommer att gräva djupt i vår källare bland rariteter från världskända producenter. Ni kommer att få prova exklusiva viner från flera olika decennier och länder. Till middag serveras unika vinpaket skapade och presenterade av Fredrik. Ni kommer också få inblick i blindprovning och hur det är att tävla i sommelierer.

 

I paketet ingår del i dubbelrum inkl. frukost. Mogen champagnefördrink fre med tilltugg, en exklusiv vinprovning på lör, en trerätters middag på fredagen och en femrättersmiddag på lördagen. Viner till middagarna tillkommer på plats.

Pris: 4250:- per person i rum kategorin Classic.

VINMAKARHELG: GEORG BREUER 15-17 NOVEMBER

Vi har glädjen att välkomna Theresa Breuer från tyska vinhuset Georg Breuer tillsammans med deras vinmakare Markus Lundén som besöker oss för en vinhelg i den krispiga och fruktiga rieslingens tecken. Under denna vinhelg kommer ni att på nära håll få inblick i vinerna från en utav Tysklands främsta vingård. Ett unikt tillfälle vi är otroligt stolta att kunna presentera och ni kommer att uppleva unika viner få har provat.

 

Paketet inkluderar del i dubbelrum inkl frukost, fördrink fredag, vinprovning lördag, 3-rätters middag fredag och 5-rätters middag lördag. Viner till middagarna tillkommer på plats.

Pris: 3850:- per person i rum kategorin Classic.

NOBELMIDDAG 10 DECEMBER

Den 10 december på Nobeldagen dukar vi upp ett festligt tillfälle där ni får njuta av vår alldeles unika Nobelmiddag. Vi dukar upp till fest med skumpa och glamour. Vi serverar en Nobelinspirerad 5-rättersmeny med champagne och lyxiga kanapéer innan middagen. Borden är uppdukade med blomstrande arrangemang och vi avslutar med livemusik i vårt vardagsrum.

 

Nobelpaketet Inkluderar del i dubbelrum inkl. frukost. 5-rätters meny inkl. kanapéer. Drycker tillkommer på plats.

Pris: 1950:- per person i rum kategorin Classic.

VINKVÄLLAR

Under några onsdagar i höst påbörjar vi en serie vinprovningar med fokus på olika länder och regioner i syfte att introducera dig i vinets mångfald. Vi börjar med dem klassiska länderna i Europa och kommer sedan att utveckla mer nischade provningar där vår tanke är att ni skall kunna följa med på en vinutbildning i flera steg och utveckla er kunskap om vinets ädla variation. Efter provningen serveras lättare snacks med anknytning till vinlandet ni just provat.

 

Tema –

Frankrike onsdag 11/9
Italien onsdag 16/10
Spanien 20/11
Tyskland 4/12

 

Varje kväll börjar klockan 18.00 och pågår till ca klockan 22.00.
Pris 395:- per person vilket inkluderar tilltugg och vinprovning.

Bokning sker via info@hotellborgholm.com eller 0485-77060.