En resa genom vinets förtrollade värld

En resa genom vinets förtrollade värld

Owe’s vinkällare på Hotell Borgholm är en unik samling och i sig en destination för vinälskaren. Beläget i ett historiskt brännvinsmagasin från 1800-talet, har detta prisbelönta vinskrin formats genom åren. Owe Fransson påbörjade samlingen för över 50 år sedan och än idag fortsätter vi att förvalta och utveckla denna rika tradition.

För de som vill fördjupa sig i vinets värld erbjuder vi vinprovningar. Dessa provningar ger insikt i vinets mångfald genom att utforska olika länder och regioner och ibland kompletterade med lättare snacks som matchar vinlandet som provas​​.

Vinkällaren rymmer en imponerande samling av både sällsynta rariteter såväl som unga prisvärda pionjärer. Med ett särskilt fokus på klassiska vinregioner i Europa och ett representativt urval från Nya Världens bästa producenter, erbjuder vinkällaren ett brett spektrum av mogna viner, redo att avnjutas nu eller unga viner för den som uppskattar det. 

Vinlista

I vår vinkällare hittar du såväl sällsynta juveler från vinvärldens högadel, som prisvärda viner från morgondagens stjärnor. 

Vi är särskilt stolta över urvalet från Europas klassiska vinregioner med fokus på Frankrike och Italien. 
Från Nya Världen finns ett representativt urval från de bästa producenterna och vi kan lova att här finns något att finna för alla. Vi har många mogna viner i perfekt kondition att dricka nu samtidigt som vi lagrar de bästa årgångarna för framtida njutning.

Välkommen att utforska vår vinlista

Vårens vinprovningar

Några onsdagar under våren och hösten erbjuder vi en serie vinprovningar med fokus på olika länder och regioner i syfte att introducera dig i vinets mångfald. Efter provningen serveras lättare snacks med anknytning till vinlandet ni just provat.
I priset från 495:- p.p. ingår vinprovning och snacks.

Om du önskar boka hotellrum i samband med provningen erbjuder vi det med en rabatt på 15%. Ange rabattkoden ”vinprovning” när du bokar via vår hemsida.

VÅRENS VINPROVNINGAR

15 maj – Mat & Dryck i kombination 3.0 595:-

5 juni – Napa Valley 495:-

Provningarna startar 18.00 och pågår fram till ca 19.30

Bokning av vinprovningen görs via info@hotellborgholm.com eller 0485- 770 60.