OWE`S VINKÄLLARE

Det gamla brännvinsmagasinet från mitten av 1800- talet rymmer idag vår vinkällare.
Efter många år av ett hårt jobb, genuint intresse och ett smakfullt selekterande har den tidigare ägaren Owe Fransson byggt upp en prisbelönt vinkällare.

Vi förvaltar nu vidare detta fina arv med genom att utveckla och komplettera vinkällaren så att det även i framtiden kommer utgöra en reseanledning till oss på Hotell Borgholm.

 

VINPROVNINGAR

Några onsdagar under våren erbjuder vi en serie vinprovningar med fokus på olika länder och regioner i syfte att introducera dig i vinets mångfald. Efter provningen serveras lättare snacks med anknytning till vinlandet ni just provat.
I priset från 495:- p.p. ingår vinprovning och snacks.

Om du önskar boka hotellrum i samband med provningen erbjuder vi det med en rabatt på 15%. Ange rabattkoden ”vinprovning” när du bokar via vår hemsida.

7 Juni – Rosévin

 

Provningarna startar 18.00 och pågår fram till ca 19.30

Bokning av vinprovningen görs via info@hotellborgholm.com eller 0485- 770 60.

HOTELL BORGHOLMS VINFESTIVAL 14-15 APRIL

En nyhet hos oss den här våren är att vi ställer till med vinfestival med viner från världens alla hörn. Tillsammans med vännerna på Johan Lidby Vinhandel har vi valt ut ett 50-tal viner som alla kommer finnas för provning.

Festivalen pågår mellan 15:00 – 18:00 där vi vill visa upp den bredd av smaker som bara vin kan uppvisa. Smakbiljetter säljs i receptionen på hotellet under festivalen och därtill erbjuder köket snacks och tilltugg. Klockan 18:00 sabrerar vi champagne som inleder afterWINEworken med förmånliga priser tillsammans med ostron. Då serveras också många viner på glas samt vår bistromeny som är full av vinvänliga rätter att fortsätta kvällen med som kantas av underhållning och härlig stämning.

Vinfestivalen pågår fredag och lördag 15:00 – 18:00 och är öppen både för boendegäster och andra gäster utifrån.

VINLISTA

I vår vinkällare hittar du såväl sällsynta juveler från vinvärldens högadel, som prisvärda kvalitetsviner med enklare stamtavla.
Vi är särskilt stolta över urvalet från Europas klassiska vinregioner.
Från Nya Världen finns ett representativt urval från de bästa producenterna.
Vi har lager av mogna viner i perfekt kondition att dricka nu samtidigt som
vi lagrar de bästa årgångarna för framtida njutning.