Owe:s vinkällare - Hotell Borgholm Owe:s vinkällare

OWE`S VINKÄLLARE

Det gamla brännvinsmagasinet från mitten av 1800- talet rymmer idag vår vinkällare.
Efter många år av ett hårt jobb, genuint intresse och ett smakfullt selekterande har den tidigare ägaren Owe Fransson byggt upp en prisbelönt vinkällare.

Vi förvaltar nu vidare detta fina arv med genom att utveckla och komplettera vinkällaren så att det även i framtiden kommer utgöra en reseanledning till oss på Hotell Borgholm.

 

VINPROVNINGAR

Några onsdagar under hösten erbjuder vi en serie vinprovningar med fokus på olika länder och regioner i syfte att introducera dig i vinets mångfald. Efter provningen serveras lättare snacks med anknytning till vinlandet ni just provat.
I priset på 395:- p.p. ingår vinprovning och snacks.

Om du önskar boka hotellrum i samband med provningen erbjuder vi det med en rabatt på 15%. Ange rabattkoden ”vinprovning” när du bokar via vår hemsida.

 

 

Vårens vinprovningar

 

31/3 Påskspecial

19/5 Nya Zeeland

2/6 Argentina

23/6 Bourgogne (pris för denna provning 495:- p/p)

7/7 Sol, Grill & Sommar

 

Bokning av vinprovningen göres på info@hotellborgholm.com eller 0485- 770 60.

WINE WORKSHOP -Fredrik Lindfors 6-8 November

Vi har den stora äran att hälsa Fredrik Lindfors välkommen, svensk och nordisk mästare samt världsfemma i sommelier VM. Denna vinhelg går i prestigevinernas tecken och vi kommer att gräva djupt i vår källare bland rariteter från världskända producenter. Ni kommer att få prova exklusiva viner från flera olika decennier och länder. Till middag serveras unika vinpaket skapade och presenterade av Fredrik.

VINLISTA

I vår vinkällare hittar du såväl sällsynta juveler från vinvärldens högadel, som prisvärda kvalitetsviner med enklare stamtavla.
Vi är särskilt stolta över urvalet från Europas klassiska vinregioner.
Från Nya Världen finns ett representativt urval från de bästa producenterna.
Vi har lager av mogna viner i perfekt kondition att dricka nu samtidigt som
vi lagrar de bästa årgångarna för framtida njutning.