Vem äger Hotell Borgholm?

Hotell Borgholm är en känd restaurang i Borgholm. Sedan 1 januari 2019 är det Christofer Johansson och Daniel Olsson som ska ge det anrika Hotell Borgholm och restaurangen sin nya identitet.

Ägarskapet av Hotell Borgholm

Sedan övertagandet har de förvaltat och utvecklat det anrika hotellet med en vision om att fortsätta den höga servicenivån och den kulinariska identiteten som tidigare ägare Karin och Owe Fransson var kända för. Karin Fransson, en framstående namn inom gastronomivärlden, och hennes make Owe, har tillsammans med Christofer Johansson var och en på sitt sätt, bidragit till att skapa ett Hotell Borgholm där tradition möter nydanande.

Restaurang och hotell med ny ägare

Christofer Johansson är en välrenommerad krögare och kökschef. Han har arbetat på flera välkända krogar världen över, bland annat som kökschef på Krakas Krog på Gotland och Noma i Köpenhamn, och senaste kommer han från Eksgården på Öland.

”Med utmaningar växer man själv”, säger Christofer Johansson till Besöksliv.

Daniel Olsson är en företagare och investerare, som har ett flertal lyckade företag i ryggen. Han har också ett stort eget intresse av mat och dryck.

Hotell Borgholms utveckling

Sedan hotellet och restaurangen fick nya ägare, den 20 augusti 2018, har verksamheten fortsatt präglas av en perfektion och en kärlek för gastronomi. Karin Fransson och Owe Fransson har lämnat efter sig ett starkt arv av påhittighet, smaksensation och inte minst matglädje.

Framtiden för Hotell Borgholm ser ljus ut. Johanssons ambition och engagemang för verksamheten visar på en oavbruten strävan efter förnyelse och förädling av både restaurang- och hotellupplevelsen.

Framtidsmålen med Hotell Borgholm

Med ambitionen att erhålla en stjärna i Guide Michelin, sätter Christofer Johansson och Daniel ribban högt för Hotell Borgholm. Denna prestigefyllda utmärkelse vore en bekräftelse på den höga gastronomiska nivån som uppnåtts, en milstolpe i Johanssons karriär och i Hotell Borgholms historia.

Etableringen som ny ägare har inte enbart handlat om kontinuitet från Karin och Owe Fransson. Johansson ser till att locka nya kundsegment genom innovativa koncept och nyskapande maträtter.

Christofer och Daniel är medvetna om att det krävs hårt arbete och konstant innovation för att nå upp till kraven från Guide Michelin. Hotell och restaurang Borgholms strävan efter en stjärnstatus är en process som reflekterar såväl ägarens som personalens hängivenhet och passion.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *