VANDRA PÅ ÖLAND

Med en yta på 1347 kvadratkilometer erbjuder Öland en stor mängd av av olika och trygga vandringsleder. Och detta i en variationsrik miljö med allt ifrån världsarvet Stora Alvaret, klapperstensfält, väderkvarnar och fyren Långe Jan. Och med en väl utbyggd  kollektivtrafik får du och dina vänner uppleva en hållbart vandring på riktigt

– Vandra på Öland hela året runt!

FÖR VILKEN VANDRARE

Öland erbjuder en stor variation av svårighetsnivåer på sina vandringsleder. Alltifrån rundvandring i och omkring Borgholm till en heldagsvandring på den norra delen av ön. Men med sin högsta höjd på 55 meter är ingen led egentligen för svår eller jobbig. Utan det är längden som styr…

NÄR VILL DU VANDRA

Den 137 km långa ön har likt många andra vandringsdestinationer olika reseanledningar beroende på vilken årstid man är i. Allt ifrån karga kalkstensklippor, tomma badstränder till ett blomstrande världsarv.

VÅR

Fågelskådning, mindre med gäster, orkidéer, Öland spirar, påsk, vårväder, valborgsmässoeld, primörer, kroppkakor och kallbad

SOMMAR

Varmt i vattnet, nattliv, semester, midsommar, allt är öppet och musikarrangemang

HÖST

Skördefest, fiske, mindre med folk, höstliga primörer och badvänligt

VINTER

Inget folk att trängas med, krispigt, lugnt, julaktiviteter och kallbad

VANDRINGSLEDER PÅ ÖLAND

För att du skall få en detaljerad information så som kartor och ruttförslag går du med fördel in på Öland. se eller Allt om Ölands hemsidor. Här finner du en stor variation av leder för allas behov och önskemål.

BRA ATT VETA INFÖR DIN VANDRING

För att du skall bli trygg inför din kommande vandringssemester på Öland har vi samlat lite bra saker att veta. Har du ytterligare frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.

MAT

Om du har köpt ett vandringspaket hos oss så ingår oftast all mat. Annars kan du köpa till ett lunchpaket eller en fikakorg direkt från vår reception. Tänk på att helst förboka detta dagen innan.

Sen rekommenderar vi att ni verkligen nyttjar de lokala matställen som finns ute på Öland. Dels för att stödja det lokala näringslivet men framförallt för att ni skall få nya intryck och få ta del av nya smaker.
Vad sägs om äkta och hemlagade Kroppkakor hos Ninnis Kroppkaksbod eller Evas Kroppkakor ?

Eller litet färsk fisk hos Kårehamns Fisk & Havskök?

KOLLEKTIVTRAFIK

Vi önskar att du och dina vänner transporterar er så hållbart som möjligt under ert besök på Öland. Därför rekommenderar vi alltid i första hand att välja kommunala färdmedel.
 Kalmar länstrafiks reseplanerare hittar ni hur, när och var bussen kan ta dig ut till vandringslederna.

CYKEL

Om du önskar komplettera din vandringssemester med en cykeltur hjälper vi gärna till.

På hotellet har vi 6 st cyklar för uthyrning av enklare dam- och herrmodeller. Vi hyr ut dem för 225:- per heldag. Önskar du exempelvis hyra en mountainbike eller elcykel samverkar vi med Ölands Cykeluthyrning.

BOKA PAKET

Med paketet Vandra på Öland kan du och dina vänner njuta av när- och lokalproducerad mat, fikakorg, god service, frukost i Örtagården och boende i dubbelrum mitt i underbara Borgholm.

Utifrån dina önskemål om hur mycket du vill vandra och vad du vill se hjälper vi gärna till med ett lämpligt ruttförslag i samband med din bokning.

UPPLEV ÖLAND TILL FOTS