STJÄRNA TILL HOTELL BORGHOLM I GUIDE MICHELIN

Matsalen på Hotell Borgholm med Christofer Johansson i spetsen tilldelas en stjärna i
”Michelin Guide Nordic Countries 2021”

En fantastisk utmärkelse

”Jag är mycket stolt och lycklig att tillsammans med hela teamet dela ett så stort ögonblick i karriären. En stjärna i Guide Michelin är bland det största man kan uppnå som kock och restauratör och att göra det under de förutsättningar som har varit, det känns enormt emotionellt. Det har varit en ytterst krävande tid under pandemin för oss, liksom för hela branschen. Just nu har vi mycket att se fram emot i utvecklingen av Hotell Borgholm. Denna stjärna ger oss energi och förbättrar våra förutsättningar på vår fortsatta resa att bli Sveriges bästa gastronomiska hotell. Nästa år firar vi 50-årsjubileum så det kommer att finnas all anledning att fira lång tid framöver.”

/ Christofer Johansson, VD & Kreativ ledare

MICHELIN Guide’s Point Of View

The team at this historic hotel’s restaurant provide a warm welcome and its wine list is a treasure trove.
Tasting menus showcase seasonal ingredients from the beautiful island of Öland; much of it from their own delightful garden,
and the elaborate dishes boast bold flavours and original combinations.

MENY

I vår stjärnbelönade matsal serverar vi vår tolkning av vårt närområde. Vi kallar det för ”Det gastronomiska alvaret” med vilket vi vill spegla den tid och den plats vi befinner oss på. Vi förvaltar ett långt arv av gastronomisk hotell med en utav landets mest unika och idylliska örtträdgårdar. Härifrån hämtar vi smaker till våra middagsmenyer ”Det lilla alvaret” och ”Det stora alvaret”.

Till gastronomin finns på hotellet en av landets främsta vinkällare med över tusen olika referenser. Här finns vinvärldens högadel från klassiska storviner såväl som unga pionjärer från världens alla hörn. Majoriteten av vinerna kommer från klassiska distrikt i Europa och är noga utvalda för att matcha gastronomin. 

Det gastronomiska alvaret handlar om att skapa en helhetsupplevelse kring den öländska måltiden. 

BOKA VÅRT STJÄRNPAKET

I samband med att vi nu ärofyllt har erhållit en stjärna från Guide Michelin har vi satt samman ett specialpaket.

I det får du och dina vänner njuta av vår signaturmeny ”Det stora alvaret” – en avsmakningsmeny med smaker och dofter från vår örtträdgård såväl som från Öland och dess närområde. Förutom ovan meny får ni också njuta av vår gastronomiska frukost av högsta klass efter en god natt sömn i våra unika rum. I paketet ingår dessutom extra lyx så som ett skräddarsytt örtspakit samt på rummet ”Lilla Glippen paketet” inkluderat 1/2 flaska champagne och chokladpraliner.

 

Varmt välkommen till Hotell Borgholm och Öland för en smak- och stjärnspäckad upplevelse!