CYKLA PÅ ÖLAND

Med en högsta höjd på 57,4 m ö h, unik natur och artrikedom, begränsat med trafik, 350 st ölandskvarnar,
75 st naturreservat och 1 st världsarv är Öland en perfekt cykeldestination.
Vi  på Hotell Borgholm hjälper dig som en van eller ovan cyklare att få en bra och upplevelserik cykelsemester.

 

CYKLING FÖR ALLA

Med Ölands topografi och tillrättalagda cykelvägar lämpar sig de flesta cykelvägar ypperligt för dig som inte är en van cyklare. Allt ifrån att cykla upp till Köpingsvik och äta Kroppkaka till att cykla upp till slottsruinen för en fika.

Med rutter så som Världsarvsrundan (54 km) eller Norra Blomsterrundan (53 km) kan du och dina vänner verkligen se det mesta av Öland och uppleva kulturella platser av världsklass.

Skall du och dina vänner träna inför Ironman i Kalmar? Då kan rundan ”I Ironmans hjulspår” verkligen passa. 101 km med en makalöst vacker utsikt.

NÄR VILL DU CYKLA

Via cykel kan du på ett hållbart sätt nå ikoniska platser så som Ölands norra udde, Stora Alvaret och fyren Långe Jan. Detta tillsammans med att besöka lokala hantverkare och mysiga fik gör att du kommer behöva spendera många dagar på ön innan du sett och upplevt allt som behövs. Sedan erbjuder varje årstid sina egenheter vilket gör att du måste komma tillbaka och cykla flera gånger per år…

VÅR

Tystnad, ingen trängsel på cykelvägarna, kroppkakor, Öland spirar, lokalt hantverk, väderkvarnar och nyanlända tranor.

SOMMAR

Allt är öppet på ön, nattliv, varmt i vattnet, musikarrangemang och ljumma sommarkvällar.

HÖST

Pumpor, skördefest, lagom med folk på vägarna, fortfarande någorlunda varmt i vattnet, höstliga primörer, glass, kroppkakor och lokalt hantverk.

VINTER

Lugn, folktomt, vantar, kallbad, gourmetmat på hotellet, tid för varandra, extra lång frukost och en guidad tur på världsarvet.

CYKELLEDER PÅ ÖLAND

På ”Cykla på Öland” finner du uppdaterade rutter, kartor och praktisk information kring de cykelleder på Öland som lämpar sig för leisurecykling. Om du istället vill ta dig lite mer offroad rekommenderar vi istället ”Biking south east” för att hitta rutter och kartor.

BRA ATT VETA

För att du skall bli trygg inför din kommande cykelssemester på Öland har vi samlat lite bra saker att veta. Har du ytterligare frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.

CYKELHYRA

På hotellet har vi 6 st cyklar för uthyrning (beroende på säsong, kontakta oss för mer info) av enklare dam- och herrmodeller. Vi hyr ut dem för 225:- per heldag. Önskar du exempelvis hyra en mountainbike eller elcykel samverkar vi med Ölands Cykeluthyrning.

MAT

Om du har köpt ett vandringspaket hos oss så ingår oftast all mat. Annars kan du köpa till ett lunchpaket eller en fikakorg direkt från vår reception. Tänk på att helst förboka detta dagen innan.

Sen rekommenderar vi att ni verkligen nyttjar de lokala matställen som finns ute på Öland. Dels för att stödja det lokala näringslivet men framförallt för att ni skall få nya intryck och få ta del av nya smaker.
Vad sägs om äkta och hemlagade Kroppkakor hos Ninnis Kroppkaksbod eller Evas Kroppkakor ?

Eller litet färsk fisk hos Kårehamns Fisk & Havskök?

KOLLEKTIVTRAFIK

Vi önskar att du och dina vänner transporterar er så hållbart som möjligt under ert besök på Öland. Därför rekommenderar vi alltid i första hand att välja kommunala färdmedel.
 Kalmar länstrafiks reseplanerare hittar ni hur, när och var bussen kan ta er ut till cykellederna.

BOKA PAKET

För att du och dina vänner skall få en så bra cykelsemester som möjligt har vi satt samman lite olika paket för er. Paketen är lämpade oavsett om du är en nybörjar- medium- eller en proffscyklist.

UPPLEV ÖLAND FRÅN DIN CYKEL